Doriti sa va reamenajati casa?

Doriti un nou design in casa Dumneavoastra?

Gasiti aici solutia completa

  Galeria Google de fotografii E&G Point Construct on Google Plus E&G Point Construct on Facebook E&G Point Construct on Twitter E&G Point Construct on Vimeo E&G Point Construct on Linkedin E&G Point Construct on YouTube E&G Point Construct on Stumbleupon E&G Point Construct on Digg E&G Point Construct on Delicious Subscribe RSS English Deutsch

Pentru personalizarea cererii Dumneavoastra, nu ezitati sa ne contactati

Sfaturi pentru diverse tipuri de instalatii

constructii case

Multe familii si-au construit case de vacanta sau cabane in zone pitoresti, acolo unde au avut teren disponobil sau unde au putut sa-l cumpere mai ieftin. Aceste case, de marimi diferite, in functie de marimea familiei, numarului de prieteni, dar si potenta financiara, au fost dotate cu instalatii electrice, de incalzire si sanitare care sa le mareasca gradul de confort, precum si valoarea.

O alta categorie de familii au investit in casele parintesti de la tara dotandu-le cu instalatii "ca la oras". Multe dintre aceste case nu sunt locuite tot timpul. Cand perioada de sedere s-a terminat, cu cat este mai lunga perioada de timp pana la revenire, cu atat posibilitatile de aparitie a neplacerilor sunt mai mari. Pentru a fi evitate aceste neplaceri este bine daca se va tine seama de experienta altora.

constructii case

Pentru instalatiile de incalzire cu cazane proprii este recomandabil sa se umple instalatia cu antigel (ca la masini). In felul acesta chiar daca scade temperatura sub zero grade, instalatia nu ingheata, nu se sparg tevile si nici caloriferele. Daca in instalatie se pune doar apa exista pericolul de inghet si de spargere cand cazanul nu functioneaza mai mult timp in perioada de iarna. Daca in instalatia de incalzire este doar apa si nu se incalzeste o perioada mai lunga de 2-3 zile, este bine ca instalatia sa se goleasca si la punerea in functiune sa se umple din nou. In felul acesta protejam toata instalatia impotriva inghetului dar nu si a ruginii partilor fieroase. Ca sa nu rugineasca, instalatia de incalzire se mentine plina si pe timpul verii.

constructii case

Iarna, cand casele de vacanta nu sunt locuite, instalatiile sanitare, de apa si canal, se pot sparge datorita inghetarii apei din ele. Pentru ca acest lucru sa nu se intample se iau masuri de prevedere. Conductele de apa se golesc. Pentru aceasta este bine ca aceste conducte sa fi fost montate cu panta spre camin. Daca nu s-a asigurat panta se poate face golirea sufland aer la capatul conductei, chiar pe robinetul de folosire, sau se foloseste un compresor de masina (de multe ori si o pompa este suficienta).


constructii case

Si garda hidraulica de la sifoane poate fi protejata impotriva inghetului cu ajutorul antigelului. Cantitatea de antigel depinde de cat de mare este sifonul. Pentru sifoanele lavoarelor, spalatoarelor cca. 100 ml antigel este suficient. La sifoanele de pardosea se pot folosi cca. 150 ml de antigel, iar pentru cele ale closetelor cca. 200 ml. Amestecul apei din sifon cu antigelul se asigura prin turnare, iar pentru siguranta se poate majora cantitatea de antigel.constructii case

Daca din neatentie conductele cu apa in ele au inghetat se incearca dezghetarea lor folosind lampa de gaz (sau lampa de benzina) - acest lucru numai pentru conductele metalice -. Pentru conductele din mase plastice dezghetarea este mai dificila si in orice caz de mai lunga durata si, de multe ori, se prefera inlocuirea partii inghetate. Iar daca au aparut fisuri mici, in urma inghetului sau din alte cauze, acestea se "astupa". Pentru aceasta se foloseste o garnitura din cauciuc (camera de bicicleta sau de masina) de latime potrivita si lungimea cu 1-2 mm mai mica decat diametrul exterior al tevii, care se strange cu un colier al carui mecanism de strangere sa fie pe partea opusa fisurii.

Search on Google

constructii case

Si pentru ca ne gandim deja la caldurile de la vara cand este posibil ca garda hidraulica sa se evapore, daca nu se foloseste timp mai indelungat canalizarea, existand pericolul patrunderii mirosurilor neplacute in casa, trebuie sa vedem cum trebuie procedat pentru a evita acest lucru. Cea mai simpla metoda este cea a turnarii unei mici cantitati de ulei de masa, care sa formeze un strat de 2-3 mm la suprafata libera a apei, menit sa impiedice evaporarea.


Fosa septica - cum si unde

constructii case

Actiunea incepe prin alegerea locului de realizare a fosei. Obisnuit, acesta se afla in apropierea cladirii, la o distanta nu mai mare de 20-30 m, pe un amplasament care sa fie favorabil operatie de vidanjare. Foarte important este faptul ca aceasta trebuie sa se amplaseze in avalul oricarei surse de apa. Avand in vedere rolul acesteia de colectare-decantare si de asigurare a infiltratiei apei relativ curate in pamant, sapatura va fi realizata astfel incat sa depaseasca stratul permeabil cu 50-100cm (nisip sau pietris). Forma in plan poate fi circulara sau patrata, iar realizarea se face prin executie pe loc sau din prefabricate. Simpla si economica s-a dovedit a fi realizarea fosei septice din placi prefabricate (cu fante) turnate din beton armat.Placile vor fi prevazute inca din faza de turnare cu posibilitatea obtinerii unor fante de scurgere(de infiltrare a apei).

Pentru aceasta se vor turna separat placile din beton armat la dimensiunile corespunzatoare (de exemplu: 1,00x-1,00x0,06m) folosind un cofrag simplu, realizat din sipci de lemn. Pentru a realiza fantele dorite, inainte de turnarea betonului in cofrag aici vor fi intercalate cubuletele din polistiren expandat, de o grosime egala cu cea a placii. Dupa intarirea betonului, aceste cubulete pot fi scoase din placa turnata. In acest fel se vor realiza orificiile. La doua zile de la turnare, cofragul se scoate (ridica), peste placa se asterne un strat de hartie de sac (stearsa cu petrol sau motorina) si se continua turnarea celei de-a doua placi.


Search on Google

constructii case

Operatia continua in acest mod pana la turnarea celor patru placi. La numai 7-8 zile de la turnare, placile se desfac, apoi se scot pe rand cuburile de polistiren. Astfel, in placi raman suficiente orificii pentru infiltrarea apei in strat. In ultima placa trebuie sa se realizeze un gol pentru a putea fi traversata de ultimul tronson al conductei de canalizare. La baza fosei se va realiza un filtru invers pentru a se evita colmatarea rapida a stratului permeabil.
La intervale de 5-10 ani, fosele se vidanjeaza, avandu-se in vedereca inaintea acestei operatii sa se asigure amestecarea repetata a namolului cu apa din fosa si chiar cu apa de adaus. Odata golita fosa cu vidanja, se vor spala peretii acestuia cu jet de apa sub presiune, incercand in acest fel sa se usureze patrunderea apei in strat in perioadele ce vor urma


Avantajele folosirii tevilor flexibile

constructii case
  • - greutatea redusa si sistemul simplu de racordare permit manipularea usoara si montajul rapid
  • - seturile de scule necesare montarii sunt compacte si foarte usor de manevrat
  • - materialele fiind flexibile, se limiteaza numarul de racorduri si pot fi mascate cu usurinta
  • - au un nivel superior de izolatie termica si fonica
  • - nefiind corodabile, nu se creeaza sedimente si astfel se asigura curgerea libera a apei
  • - sunt foarte igienice si nu necesita ingrijiri deosebite cum ar fi vopsirea
  • - la o utilizare medie au durata de viata de circa 50 de ani

Panouri solare

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a obtine un randament mare, deci si multa energie, reprezinta pozitionarea corecta fata de radiatia solara. Randamentul cel mai bun se obtine cand radiatia solara este perpendiculara pe suprafata colectorului solar. Pozitionarea acestuia trebuie efectuata atat pe verticala cat si pe orizontala. Soarele are o traiectorie parabolica in timpul zilei. Traiectoria se modifica o data cu modificarea anotimpurilor. Observati figura de mai jos:

panouri solare anotimpuri

In timpul verii razele solare ajung la un unghi pe aproximativ 66 grade fata de Pamant
Primavara si toamna razele solare ajung la un unghi de 19 grade fata de Pamant.
Iarna razele solare ajung la un unghi de 19 grade fata de pamant.
Aceste unghiuri se ating doar la pranz si ajuta la calcularea unghiului de montaj al colectoarelor solare.

De-a lungul timpului au fost testate diferite sisteme de pozitionare care ajutau la invartirea celulelor dupa soare, S-a constatat ca productia de energie intr-o zi intreaga a crescut, dar suplimentul obtinut nu justifica investitia in sisteme de pozitionare.

panouri solare anotimpuri

Ulterior au aparut colectoarele cu tuburi ca si completare a colectoarelor plane. Sistemul cu tuburi vidate primeste razele solare perpendicular, deci randamentul lui va fi maxim. Sistemul solar plan va avea randamentul mai scazut (nu este perpendicular nici o axa).

Uzual se stabileste unghiul de montaj astfel:
1. folosirea preponderent iarna - se recomanda echivalarea cu ungiul de la paralela locatiei de montaj, eventual marit cu 10-15 grade;
2. folosirea preponderent vara - se recomanda echivalarea cu unghiul de la paralela locatiei de montaj, eventual micsorat cu 10-15 grade.
3. folosirea tot anul - se recomanda echivalarea cu unghiul de la paralela locatiei de montaj.

Energia ajunsa la nivelul solului este de aproximativ 1200-1300 KWh/an pe fiecare metru patrat
Din aceasta energie:
1. un sistem simplu, gravitational, poate oferi 350 kWk.
2. Un sistem proiectat atent, folosind un cicuit de comanda relativ simplu, poatre oferiu 600 kWh
3. Un sistem sofisticat cu o comanda performanta cu calculator poate oferi 780 kWh
In cazul unui sistem proiectat pentru o casa bine izolata cu o suprafata medie de 120 mp si cu 24 mp de colectoare solare se poate obtine reducerea cu 40% a cheltuielilor pentru incalzire si preparare a apei calde menajere.

Izolatii exterioare

La izolarea termica interioara a peretelui, bariera antivapori trebuie sa se afle in interior.
Montarea unei bariere antivapori pe interiorul peretelui este necesara in urmatoarele situatii : la utilizarea materialelor de izolare pe baza de vata minerala, la izolarea interioara a unui perete de beton, la izolarea ulterioara a peretilor unui subsol si atunci cand exista un grad ridicat de umezeala in incaperi (in baie sau in bucatarie).
Un caz aparte il constituie materialul izolator pe baza de spuma poliuretanica, deoarece incorporeaza atat calitatile unei bariere impotriva vaporilor cat si cele ale izolantilor, putandu-se utiliza fara probleme in orice situatie.
Daca pe pereti au aparut deja urme de umezeala sau mucegai intai trebuie neaparat tratat peretele cu solutii speciale, care se gasesc in comert. Dar ideal este sa consultati un specialist pentru a afla de fapt care este cauza aparitiei petelor respective, pentru ca altfel riscati sa va cheltuiti banii pe un produs care va da rezultate doar pe termen scurt, iar umezeala va reaparea. In cazul in care tavanele sunt facute din grinzi de lemn, studiati capetele grinzilor care nu sunt suficient protejate de umezeala care patrunde in camera. Formarea condensului poate duce la putrezirea lemnului.
Cum se face, in principiu izolarea exterioara a unui bloc? Peretii se placheaza cu placi de polistiren expandat, disponibil in diferite grosimi (cu cat este mai gros cu atat mai bine), care se lipesc cu un adeziv similar cu cel folosit la montarea faiantei, dupa care fixeaza din loc in loc cu suporti speciali si se acopera cu tencuiala de mortar.
Izolarea interioara cu polistiren expandat se face aproximativ la fel, dar pe langa avantajele legate de montarea relativ usoara si de faptul ca nu reduce mult din spatiul camerei, are si o serie de dezavantaje. In primul rand nu corecteaza inclinatiile peretilor iar suprafata rezultata nu este foarte rezistenta. In al doilea rand, caloriferele din camera trebuie mutate spre interior si prinse de perete cu dibluri foarte mari care sa treca prin izolatie si sa se prinda de beton.
Izolarea interioara cu rigips SI si vata minerala se face ceva mai complicat. Pe o grila construita din profile speciale, rigidizata cu peretele in discutie, se montaza placile de rigips. Inainte de fixarea placilor, intre perete si grila de sustinere se fixeaza un strat de vata minerala. Lipsa acesteia duce la racirea peretilor, motiv pentru care in scurt timp apare igrasie pe rigips. Dupa fixarea placilor, peste imbinari se aplica o banda adeziva (previne aparitia crapaturilor), apoi acestea se finiseaza cu glet de rigips.
Avantajele acestui sistem sunt:poate fi folosit si in cazul tavanului, se pot corecta imperfectiunile de verticalitate ale peretilor, tevile de la calorifer se pot masca in spatele peretelui, peretele este mai rezistent, chiar si doar in rigips se pot agata sarcini semnificative cu ajutorul diblurilor speciale. Bineinteles, exista si un dezavantaj: se pierde din spatiul camerei (cca 7-8 cm pentru fiecare perete izolat cu profil de 30 mm, vata minerala de 50 mm si placa de 12,5 mm).
Oricare ar fi modalitatea prin care alegeti sa va izolati peretii exteriori ai locuintei, ca rezultatele sa fie semnificative, ar fi necesar sa luati in calcul si schimbarea ferestrelor existente cu unele cu rupere termica.


Active Search Results Free SEO Tools free search engine website submission top optimization