Doriti sa va reamenajati gradina? Doriti un nou design?

Micul Dumneavoastra paradis necesita ingrijire

Gasiti aici solutia completa

  Galeria Google de fotografii E&G Point Construct on Google Plus E&G Point Construct on Facebook E&G Point Construct on Twitter E&G Point Construct on Vimeo E&G Point Construct on Linkedin E&G Point Construct on YouTube E&G Point Construct on Stumbleupon E&G Point Construct on Digg E&G Point Construct on Delicious Subscribe RSS English Deutsch

Intretinerea gazonului, Irigatii

constructii case

Construiti cu noi casa mult dorita! Cea mai importanta operatiune in intretinerea gazonului este tunderea, care e recomandata cand iarba ajunge la 7-8 cm. Pe langa aspectul ingrijit si placut, aceasta operatiune intinereste planta. Tunsul nu trebuie facut foarte scurt (de la radacina) deoarece exista pericolul distrugerii plantelor. Un tuns executat la 1-2 cm este cel mai bun din toate punctele de vedere - si pentru planta, si ca aspect.
Este recomandat ca tunderea sa nu se faca atunci cand iarba este uda. La conditiile de la noi din tara, tunderea gazonului se face de aproximativ o data pe saptamana, de primavara si pana toamna. Daca ierbii nu i se aplica tunderile in timp util, aceasta va creste in inaltime, se va ingalbeni si va capata un aspect inestetic.
Irigarea acestor zone nu trebuie omisa. Pentru zonele care sunt mai umbrite, gradul de evaporare este mai mic si nu necesita o udare regulata ; pentru zonele expuse la soare este recomandata irigarea atunci cand soarele nu dogoreste (dimineata sau seara).

Amenajari gradini

constructii case

Proiectarea gradinilor si a spatiilor verzi este primul pas in amenajarea gradinii Dumneavoastra. Specialistii nostri vor face proiectul gradinii Dumneavoastra dupa o vizita la locatia respectiva. Proiectul este 2D si contine toate detaliile amenajarii gradinii Dumneavoastra: lucrari, etapele de lucru, materiale si costul exact al investitiei.

 • curatare, completari de sol, imbunatatirea solului, frezare, nivelare,
 • crearea sistemului de drenaj,
 • instalarea sistemului de udare,
 • sistemul de iluminat,
 • constructii diverse, foisoare, cascade, cursuri de apa, rocarii,
 • alei din piatra naturala, pavaje, ziduri de sprijin,
 • plantari arbori si arbusti, flori perene si anuale,
 • gazonari cu rulouri de gazon si seminte,
 • decoruri diverse (scoarta, pietris).

Intretinere gradina

Amenajari
 • tundere gazon, reglarea inaltimii, scarificarea si aerarea gazonului, completarea golurilor;
 • indesire gazon, extragerea manuala a buruienilor;
 • tratamente de prevenire si combatere a bolilor si daunatorilor;
 • fertilizari la plante si gazon;
 • taieri spacifice la arbori si arbusti, erbicidari selective;
 • dirijarea si stimularea cresterii plantelor agatatoare;
 • taierea gardurilor vii;
 • extragerea uscaturilor;
 • intretinere lacuri si cascade artificiale.

Pavaje gradini si elemenete esentiale

Amenajari


Plantele difera una de alta prin mai multe cai. Unele plante se dezvolta mai bine la temperatura scazuta ,in timp ce altele prefera temperaturi mai ridicate. Unele se dezvolta mai bine in soluri nisipoase, altele in soluri cu pamant bogat in apa. Cactusii cresc in desert unde ploua o data sau de doua ori pe an, macul se dezvolta pe campuri sub lumina soarelui.
Bineinteles ca nu toate plantele traiesc aceeasi durata de timp. Unele sunt anuale. Ele incep de la samanta in primavara si infloresc, fac seminte in acelasi an in care au fost plantate. Multe din legumele care se gasesc in gradina sunt anuale.
Plantele pot fi si bienale, deci necesita doi ani pentru a ajunge la maturitate. In primul an plantele tinere de obicei inmagazineaza hrana in radacini pentru anul care urmeaza. In al doilea an ele produc seminte si infloresc dupa care mor. Exemple de plante bienale sunt: garofite, panselute.
Alte plante sunt perene, adica plante care traiesc pe o durata mai lunga de doi ani. Multe flori salbatice sunt perene. De exemplu copacii traiesc mai mult de doi ani.


Search on GooglePregatirea de primavara

constructii case

Pe toata suprafata verde, primavara timpuriu, inainte de inceperea ploilor, se adauga azotat de amoniu (10-50 g/mp) pentru a stimula dezvoltarea plantelor. Aceasta operatiune se repeta si pe perioada vegetatiei, insa se aplica cantitati mai mici de ingrasaminte. Va sfatuim sa folositi tratamnet cu ingrasamant foliar si fitohormoni deoarece se pastreaza culoarea verde a gazonului si nu mai creste iarba timp de 4 - 6 saptamani.
Produsele folosite nu sunt toxice nici pe animale nici pe om si se degradeaza in pamant in foarte scurt timp.


Cateva sfaturi

constructii case

In primul rand, trebuie sa curatat solul care a avut de suferit in urma iernii. Greblata frunzele uscate si, apoi, sapati pentru ca acesta sa poata respira . Astfel, apa va ajunge usor la radacinile plantelor. Nu uitati de tratamentele impotriva parazitilor si bolilor si de fertilizatori (chimici sau organici) – pe cei din urma ie puteti realiza chiar si Dumneavoastra, din frunze, rumegus si resturi vegetale lasate la macerat.
Taiati ramurile uscate si cosmetizati plantele care necesita un astfel de ajutor pentru a creste frumos si a inflori.
Plantati iarba, seminte de flori, arbori si arbusti. In cazul semintelor, aaveti grija ca acestea sa fie distribuite la distante apropiate (atat pentru gazon, cat si pentru flori). Daca doriti sa plantati pomi fructiferi, tineti minte ca acestia trebuie saditi doar cat inca este frig. Primavara, puteti planta flori bienale (micsunelele, panselutele, nu-ma-uita) si flori cu bulbi (dalii, tuberoze, gladiole etc). In cazul bulbilor, pamantul se combina cu nisip, pentru a evita prezenta aerului. De asemenea, bulbii trebuie presati in sol si acoperiti bine cu pamant.
Daca va doriti legume direct din gradina, acesta este momentul ideal pentru a planta rosii, praz, ridichii, vinete, ardei si salata.
In cazul in care gradina are bulbi plantati (din anii trecuti), trebuie sa aveti grija doar ca pamantul dimprejurul acestora sa fie afanat. In functie de cate plante si seminte trebuie sa luati, veti plati pentru gradina intre 100 si 400 de lei (cu tot cu ustensilele pe care le veti folosi).
Nu in ultimul rand, planificati felul in care veti uda curtea: orice planta are nevoie de apa.

Luna martie


constructii case

- terminare fertilizare cu ingrasamant organico-mineral pe arbori si arbusti
- fertilizarea gazonului cu ingrasamant azotat
- verificare si umplere goluri gazon
- taiatul tufelor si amenajare
- ingrasaminte pentru Rhododendron, Azaleas, Camelie.


Luna aprilie

constructii case


- daca doriti un gazon de calitate (fara buruieni) ar trebui facuta o ierbicidare in prima saptamana
- este recomandat in acesta luna sa se amenajeze, niveleze si fertilizeze cu un strat de nitrat.
- nu uitati ca in primele zile sa fie fertilizate tufele
- daca aceasta perioada este ploioasa sau cu temperaturi scazute trebuie sa folositi ingrasamant impreuna cu un tratament fitohormonal (stimulatori de crestere)


Luna mai

constructii case

- in momentul in care temperaturile cresc, nu neglijati sa verificati daca plantele vegetale se dezvolta bine. Daca ati constatat ca plantele sunt afectate de iarna este mometul potrivit sa le inlocuiti
- trebuie verificat daca plantele au fost afectate de beetles (familie de insecte) (aceasta insecta) dauneaza pomilor si tufelor
- este bine sa folositi impreuna cu ingrasamantul foliar si hormoni de crestere
- ar trebui facut tratament impotriva bolilor foliare (mana) in particular pe trandafir si tufe


Active Search Results Free SEO Tools free search engine website submission top optimization