Unelte necesare pentru intretinerea gradinii

Farmecul unei gradini depinde in mare parte de modul in care este intretinuta, iar acest lucru este in stransa legatura cu folosirea uneltelor adecvate.

Unelte pentru curatarea/intretinerea gradinii

Pentru ca gradina sa fie atractiva si curata, este necesar un aparat de curatat pentru a indeparta rapid si usor murdaria de pe alei, de pe ferestre, scari, mobilier de gradina, de pe vasele ornamentale pentru plante sau pentru eliminarea muschiului de pe trotuare.

1315777586Ql8b3X.jpgPomii

Pentru taierea crengilor pomilor aveti nevoie de un ferastrau pentru crengi sau foarfeca pentru taiat crengi. Cu ajutorul ferastraului se pot executa mai multe actiuni, cum ar fi scurtarea crengilor pentru regenerare, tunderea tufelor si a arbustilor.

Gardul viu

Are efect decorativ, dar, totodata, delimiteaza si diverse portiuni din gradina. Intretinerea acestuia nu este complicata, dar trebuie facuta regulat. Cea mai importanta actiune este taierea, care se executa in doua etape: la sfarsitul iernii si in luna mai. Periodic se afaneaza solul, se indeparteaza buruienile si se elimina ramurile rebele. Unelte necesare: foarfeca cu motor electric sau masina de tuns gard viu.

Iarba

Ofera farmec si viata oricarei gradini. Daca va doriti ca intretinerea ierbii sa o faceti cu economie de timp si efort, orientati-va spre o masina de tuns iarba. In plus, acest utilaj asigura o taiere fina si estetica. Daca detineti o suprafata mai mare cu gazon, va fi necesar si un aerator de gazon, care are rolul de a indeparta muschiul tanar fara a fi vatamate firele de iarba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *