Un val de bani vine spre România – Oare?

Consultanţii mai optimişti spun că piaţa locală va deveni cât de curând o ţintă a investiţiilor imobiliare străine, pe măsură ce capitalul acumulat în ultimii ani va trebuit cheltuit.

„Există un val de bani care se va scurge din Vestul Europei spre regiunea noastră. Investitorii vor merge prima dată în Polonia, însă acolo piaţa este mult prea fierbinte şi supraevaluată. Aceşti bani ne vor lovi în curând. România va beneficia de o infuzie de capital pentru că aici se pot obţine randamente mai bune“, menţionează Tim Wilkinson, partener al companiei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

Ca să convingă investitorii străini să vină în România, fondurile de investiţii în căutare de cumpărători promit randamente investiţionale (yield-uri) de 8% pentru produsele din ţara noastră, în contextul în care în Polonia yield-urile sunt de 6%, iar în Londra de numai 4%.

„Noi avem un teren bun la Constanţa potrivit pentru un proiect logistic. În contextul în care un retailer precum H&M se extinde puternic vom avea nevoie de spaţii de depozitare, dar e greu să convingi investitorii să fie calmi într-o asemenea piaţă şi fără o rată internă a rentabilităţii (IRR) de 25%“, spune David Allen, head of real estate al fondului de investiţii Chayton Capital, proprietarul Swan Office & Technology Park din Pipera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *