Impozitul pe constructii, in linie dreapta: Faceti curatenie in conturi

Ordonanța de modificare a Codului Fiscal, care prevede printre altele, impozitarea construcțiilor speciale, este în procedură de aprobare în Parlament, firmele putând face propuneri privind îmbunătățirea actului, dacă acesta ridică probleme, potrivit secretarului de stat în MFP, Dan Manolescu.

“Așteptăm din partea dumneavoastră (a mediului de afaceri – n.r.) sugestii și observații. Ordonanța este acum în procedură de aprobare în Parlament, considerăm că se pot aduce îmbunătățiri în primul rând în textul legii și vom dori să facem împreună acest lucru și să stabilim apoi prin norme, alte detalii. Cred că, în primul rând ar trebui în acest proces de aprobare în Parlament să fie corectate toate aceste aspecte sesizate ca fiind generatoare de probleme”, a declarat, citat de Mediafax, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice, la o conferință Deloitte, pe teme fiscale. Sunt convins că toata lumea își va face curățenie în aceste conturi de construcție! El a arătat că este timp pentru a se opera corecții înainte de plata acestui impozit, întrucât termenul de plată a fost stabilit pentru 25 mai anul viitor.

Alt raționament pentru fixarea acestui termen a fost ca firmele să aibă posibilitatea de a definitiva toate calculele și de a evalua soldul final de la sfarsitul anului, pe care se bazează calcularea impozitului. “Sunt convins că toată lumea își va face curățenie în aceste conturi de construcție unde sunt puse la grămadă fel de fel de lucruri care, în perioada urmatoare, ne așteptam să fie curățate. Dacă sunt puse acolo și n-ar trebui să fie acolo, ar trebui să fie mutate în alte conturi. Nu e nicio problemă să fie mutate dacă nu trebuia să fie acolo de la bun început”, le-a spus Manolescu reprezentanților companiilor.

Comentariu: Pareri? Nu cred ca depinde de “parerea firmelor”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *