DSBA: “Ritmul lucrarilor va fi mai lent si cu numeroase blocaje”

Arh. Dorin Stefan, nume rezonant pe piata locala de arhitectura si coordonatorului biroului DSBA din Bucuresti, estimeaza ca anul 2014 va fi mai dificil decat cel anterior din punct de vedere al numarului de proiecte, avand in vedere lipsa de perspective din primele doua luni.

“Dupa o usoara revigorare inregistrata in 2013, cand numarul lucrarilor a crescut fata de nivelul din 2012, ritmul pietei va incetini din nou in acest an. Nu pot estima cand s-ar putea relua activitatea in conditii optime, insa cred ca, in viitor, situatia din domeniu va fi comparabila cu cea din trafic: daca in anii ’90 pe un traseu se circula 10 minute, acum pe acelasi drum se depasesc 40 de minute.

Ritmul lucrarilor va fi mai lent si cu numeroase blocaje”, a declarat Dorin Stefan. In prezent, portofoliul de proiecte realizate de DSBA se afla la 25% fata de cota din 2008, in contextul in care structura generala a activitatii sau raporturile dintre clienti, constructori si autoritati nu s-au schimbat. “Se mentine acelasi demers: PUZ-urile «dezleaga» proiectele de executie. Diferenta esentiala fata de perioada 2008-2009 este data de prezenta masiva la concursurile internationale de arhitectura, in incercarea de a patrunde pe pietele externe”, a mai spus arhitectul. In prezent, DSBA este implicata, in calitate de proiectant general, in finalizarea planului pentru Centrul de Afaceri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *