Conferinta “Fondurile europene – o sansa a economiei noastre”, organizata de Grupul de Presa Bursa pe 30 mai 2012

Noutatile legate de absorbtia fondurilor europene, explicatiile autoritatilor si solutiile oferite, vor fi discutate in cadrul conferintei “Fondurile europene. O sansa a economiei noastre”, informeaza Grupul de presa Bursa intr-un comunicat de presa remis AvocatNet.ro. Conferinta, organizata in data de 30 mai 2012, incepand cu orele 9:30, va reuni ministri de resort, reprezentanti ai autoritatilor abilitate si ai bancilor.

“Grupul de Presa BURSA considera dezbaterile pe aceasta tema absolut necesare, in aceasta perioada de turbulente, si continua seria de conferinte anuale pe tema finantarilor europene, ajungand deja la a patra editie”, se arata in documentul de presa.

Conferinta se adreseaza tuturor companiilor eligibile pentru a obtine finantare europeana, companiilor de consultanta, autoritatilor publice centrale si locale, bancilor si institutiilor financiare.

Conform sursei citate, absorbtia fondurilor europene reprezinta prioritatea zero a Guvernului de ani de zile, insa performanta economiei noastre nu este una tocmai de laudat. Efectiv, Romania a atras numai 7% din sumele acordate de Uniunea Europeana (19,2 miliarde euro, in perioada 2007-2013, bani disponibili pana cel tarziu in 2015). Cererile de rambursare sunt la 8,36%, potrivit Ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban.

In cadrul conferintei, principalele subiecte abordate vor fi: progresele si problemele latente in procesul de absorbtie; solutii pentru imbunatatirea atragerii fondurilor europene; monitorizarea si controlul procesului absorbtiei fondurilor europene; ofertele bancilor pentru finantari europene/ Studii de caz: Finantari de succes.

Potrivit institutiei organizatoare, conferinta va avea loc pe data de 30 mai 2012, la Hotel Pullman Bucharest World Trade Center, sala Beijing & Vienna, avand ca invitati ministri de resort, reprezentanti ai autoritatilor abilitate si ai bancilor. Puteti consulta aici programul conferintei.

Mai multe detalii despre conditiile de participare puteti afla accesand adresa de internet a Grupului de Presa Bursa, iar formularul de participare este disponibil aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *