Casa in California cu consum zero de energie

Echipa din San Francisco, Klopf Architecture a proiectat o locuinta luminoasa si confortabila in Cupertino, California care relationeaza placut cu natura inconjuratoare oferindu-le in acelasi timp membrilor familiei intimitatea de care au nevoie. Casa cu consum zero, a primit un punctaj mare din partea organizatiei non-profit „Build it Green” in baza sistemului de evaluare „GeenPoint Rated” deoarece foloseste energie solara si materiale de o calitate superioara impreuna cu sisteme care respecta toate criteriile pentru eficienta energetica.

Proprietarii, care lucreaza de acasa, au dorit ca locuinta sa fie suficient de mare incat sa le permita amenajarea interioarelor dupa nevoile personale dar sa nu se ajunga la depasirea inaltimii caselor vecine. Arhitectii au decis sa creeze un volum ca si cum ar avea doua niveluri din care unul sa fie partial ingropat. Parterul a fost retras de la limita de proprietate si i-a fost atasat un atrium care permite luminii naturale sa patrunda adanc in locuinta. Un perete complet vitrat pozitionat pe latura de nord permite spatiului sa beneficieze de lumina neutra, constanta, dar in acelasi timp protejeaza familia de privirile indiscrete ale vecinilor.

Volumul propus este o reinterpretare contemporana a caselor Eichler, care sunt caracterizate de pereti vitrati, structura din stalpi si grinzi, interioare cu spatii deschise. Planul Eichler s-a dezvoltat sub influenta arhitecturii create de Mies vand der Rohe si Frank Loyd Wright, fiind adaptata conditilor specifice fiecarui sit si cautand sa mentina un echilibru intre spatiile deschise si intimitatea unei locuinte.

Panourile solare montate pe acoperisul inclinat impreuna cu sistemul de incalzire pe gaz si materialele performante folosite asigura un consum optim de energie si acopera complet nevoile casei.

Mai multe informatii gasiti pe: http://inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *