Bucataria, inima casei

Acum mai bine de 25 de ani, designerii germani reinventau bucataria, transformad acest spatiu in “inima casei”. Daca pe vremuri aceasta camera era o uzina de produs mancare, un spatiu destinat exclusiv gospodinelor, unde functionalul domina esteticul, situatia incepea sa se schimbe.

Emanciparea definitiva a femeii in anii ’80 si fast-cooking-ul au transformat acest spatiu radical, umplandu-l de gadget-uri, “aerisindu-l” in ceea ce priveste mobilierul, deschizandu-l si pentru ceilalti membrii ai familiei.

In zilele noastre, bucataria este un adevarat centru de gravitatie pentru toate activitatiile cotidiene, indiferent daca este locul in care pregatim si servim un pranz alaturi de familie sau bem o cafea pe fuga, dimineata.

Tineretul urban prefera bucatariile americane, deschise catre camera de zi, apartamentul devenind astfel mai spatios. Tejgheaua-bar, racoritoarele speciale pentru bauturi, expresorul incastrat in perete sunt elemente din ce in ce mai prezente care cer finisaje neutre sau reci pentru pereti si pardoseala.

Gresia cu aspect metalic, sau cea care imita piatra naturala, granitul de preferinta, se armonizeaza cu un mobilier minimalist si electrocasnice de varf. Mai multe modele de bucatarii puteti vedea aici.

De multe ori tinerii descopera experimentul culinar, explorand bucataria mediteraneana sau cea orientala, adaugand accesorii exotice acestui decor: plitele de sushi, cosuri pentru preparat orezul etc.

O casa intr-o zona rezidentiala “verde” cere o bucatarie care sa reuneasca familia, macar pentru cina si pranzurile de weekend: o bucatarie calda si primitoare cu finisaje in tonuri de crem si bej, unde gresia si faianta vor avea acente rustice. Varietatea larga de placi ceramice de la Delta Studio  permite o amenajare care sa reziste inevitabilelor pete sau scaunelor mutate din loc in loc.

Micile bucatarii din apartamentele ”de bloc” pot fi inveselite prin placi ceramice in culori calde, puternice, pretentioase. Rosu, portocaliu, galben… iata cateva alegeri foarte populare. Peretii placati, usor de curatat, te vor elibera de grija petelor.

Un decor grandios obtinut din mozaic din sticla, poate face ca pregatitul unui dejun sa fie o experienta de neuitat. Un spatiu dedicat celor indragostiti de ciresii in floare si de savoarea duce-acrisoara a bucatariei japoneze.

Placile prezentate in galeria foto se gasesc in oferta magazinelor Delta Studio.

1. Colectia Arkasa de la Keope

Colectia+Arkasa+de+la+Keope_65830

2. Colectia de placi ceramice Cubica de la Venis este potrivita pentru designul peretilor interiori. Este disponibila în cinci nuante de culoare si trei dimensiuni: 33,3×100, 33×59,2 20×33,3 cm.

2.Colectia+de+placi65831

3. Placari indraznete, tot de la Iris Ceramica.

3.Placari+indraznete._65832

4. Colectia Classic Fine de la Natucer

4.Colectia+Classic+Fine+de+la+Natucer_65833

5. Placi ceramice Vetro de la Porcelanosa

5.Placi+ceramice+Vetro+de+la+Porcelanosa_65834

6. Un decor grandios obtinut din mozaic din sticla, poate face ca pregatitul unui dejun sa fie o experienta de neuitat. Un spatiu dedicat celor indragostiti de ciresii in floare si de savoarea duce-acrisoara a bucatariei japoneze.

6.bucatarie+japoneze._65835

7. Colectia Terre de la Iris Ceramica

7.Colectia+Terre+de+la+Iris+Ceramica_65836

8. Este o serie de placi portelanate in masa cu aspect de piatra erodata. Acest aspect da greutate spatiului in care placile pot fi amplasate vertical sau orizontal. Paleta cuprinde culori calde, naturale, pentru a da un aspect cat mai veridic ideii de piatra veche. Thermae de la Keope

8.bucatarie

9. O bucatarie ca o gradina de legume in care atat peretii cat si podelele prind viata. Culorile vii dau un aer proaspat spatiului iar formele si textura placilor contribuie la eleganta stilului inovator, completate, desigur, de un mobilier in aceeasi nota de proaspat si modern.

9.O+bucatarie+ca+o+gradina

10. Cu siguranta o colectie dedicata celor care se aduna in jurul mesei din bucatarie; orice prilej este bun: o zi obositoare incheiata cu o cana de ceai,  o nota buna rasplatita cu o prajitura de casa. Daca va plac cinele prelungite si amicii care vin la un vin, veti aprecia o amenajare prietenoasa

10

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *